- Books -

 

 

 

Inventor 2011 - 2014 Lesboek

Leerboek en naslagwerk Inventor 2011 / 2014

In dit Inventor basisboek worden de grondbeginselen van het 3D ontwerpen aangeleerd. Men leert de basisvaardigheden door middel van een aantal samenhangende oefeningen terwijl men een volledig 3D themaproject uitwerkt in verschillende fases: vormgeven van onderdelen, opbouwen van een samenstelling tot een virtueel prototype en productie van 2d tekeningen.
Na het doorlopen van deze module kent men de:
- terminologie en het werkingsconcept van Inventor
- globale mogelijkheden van de 3D software
- belangrijkste instellingen om het programma naar zijn wensen aan te passen

Dit boek is opgesplitst in twee delen en inzetbaar voor meerdere Inventor versies, waardoor het minder snel haar waarde verliest nadat de software een nieuwe release heeft gekregen. Nieuwe of gewijzigde commando's zijn uitdrukkelijk per versie vermeldt.
DEEL1: een naslagwerk in 10 hoofdstukken voor de basisuitleg; boordevol met trips 'n tricks, richtlijnen en werkmethodieken die u zo snel mogelijk op weg helpen.
DEEL2: een lesboek met een uitgeschreven stappenplan in 7 hoofdstukken, die de opbouw van de ontwerpoefeningen volledig begeleidt. Bevat 30 detailtekeningen voor de ontwerpopdracht.

 

ISBN 978-90-82123-90-6

Auteur: Jürgen Galba, Stefaan Boel, Lambertus Oosterveen, Gerrit De Roeck

Uitgever: Gemina Publishing te Gent, Tel: 0032 (0)473444394

Prijs: € 36,00 (inclusief BTW, exclusief verzendkosten)

Bestellen kan via email op .

   
Inventor 2014 Lesboek TEC CadCollege

Basiscursus AutoCAD 2014 en LT 2014

Technische tekeningen maken moeilijk? Niet met dit boek uit de bekende serie Basiscursus! Stapsgewijs en op heldere wijze leert u snel volledige tekeningen maken in AutoCAD en AutoCAD LT.Aan de hand van voorbeelden, illustraties en oefeningen leert u basisvormen op maat in de tekening plaatsen of construeren. Met behulp van de vele bewerkingscommando’s combineert u deze objecten tot complete tekeningen. Door middel van lagen, kleuren, lijntypes en lijndiktes brengt u structuur in uw tekeningen. Ook het plaatsen van arceringen, teksten, tabellen en maatlijnen ontbreekt natuurlijk niet! Afsluitend leert u verschillende manieren om de tekening af te drukken of om te zetten naar PDF.

Het boek is gebaseerd op AutoCAD versie 2014, maar is ook geschikt voor oudere versies. Iedereen die technische tekeningen kan lezen en deze nu zelf wil leren maken, kan direct met het boek aan de slag. Alle basisvaardigheden worden stapsgewijs op een begrijpelijke manier uitgelegd. Door de vele oefeningen leert u snel wat u in de praktijk nodig hebt!

Bekijk het inkijkexemplaar hier.

 

ISBN: 9789012585842

Auteur: Harold Weistra

Uitgever: Academic Service - Den Haag

Prijs: € 27,95 (inclusief BTW, exclusief verzendkosten)

   
Inventor 2014 Lesboek TEC CadCollege

Leerboek en naslagwerk Inventor 2014, Computer Ondersteund Ontwerpen

De beginnende gebruiker van Inventor kan goed met het boek uit de voeten door de sterke combinatie van theorie, geleide instructie en oefeningen. De oefeningen zijn uitgewerkt met filmpjes op internet. Het boek bevat zeer veel afbeeldingen en met kleine stapjes wordt u degelijk op weg geholpen. Alle basisfuncties die een werktuigbouwkundig ontwerper gebruikt, worden uitgebreid behandeld zoals: frames, plaatwerk, lassen en schroefverbindingen en kunststoffen.
Een expert in werktuigbouwkundig ontwerpen zal dit boek ook als een zeer nuttig leer- en naslagwerk ervaren. Gevorderde onderwerpen waaronder styles en templates, Vault, skeletmodeleren, iLogic, adaptiviteit en plaats-, maat- en vormvarianten worden onder de loep genomen. Specialistische zaken als sterkteberekeningen, dynamische simulatie, parameterstudies en optimalisatie vindt u ook terug.

Het boek is opgebouwd uit negen delen en bevat in totaal 1680 pagina’s. Het hoofdstuk Inventor in Vogelvlucht en Projecten beslaat uit 90 pagina's, Schets 160, 3D Vorm 300, 2D Tekening 140, Samenstellingen 280, Plaatwerk 160, Ontwerpen met oa iLogic 255, Eindige Elementen berekeningen en dynamische simulaties 180 en Inventor Studio, Vault en de Installatie beslaat 100 pagina’s.


ISBN: 978-90-72487-88-9

Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Uitgever: TEC / CADCollege te Nijmegen, Tel: 0031 (0)24-3565677

Prijs: € 59,50 (inclusief BTW, exclusief verzendkosten)

   
Inventor 2013 Lesboek TEC CadCollege

Leerboek en naslagwerk Inventor 2013, Computer Ondersteund Ontwerpen

Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang van de serie ‘Inventor, Computer Ondersteunend Ontwerpen’ uitgegeven. Dit jaar zijn aanvullingen opgenomen in het boek die betrekking hebben op de nieuwe mogelijkheden van Inventor 2013, zoals de uniforme manier om met materialen om te gaan en de nieuwe schetsmogelijkheden die het werk vergemakkelijken. Er wordt ook ingegaan op alle uitbreidingen zoals het berekenen van plaatwerkconstructies. Natuurlijk zijn alle hoofdstukken van het boek aangepast naar de nieuwste mogelijkheden van Inventor.
Het boek Inventor 2013 wordt getypeerd door haar gebruiksgemak. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl, waarbij de auteur veel gebruik maakt van voorbeelden en meer dan duizend illustraties. Stap voor stap leert u alle onderwerpen. De teksten zijn bovendien van Nederlandse oorsprong. Het boek hanteert dan ook Nederlandse tekennormen. Ook bevat dit gebonden boek werktuigbouwkundige achtergrondinformatie en handige tips. Een echte aanrader voor de beginnende en (ver)gevorderde Inventor gebruiker.

Het boek is opgebouwd uit negen delen en bevat in totaal 1680 pagina’s. Het hoofdstuk Inventor in Vogelvlucht en Projecten beslaat uit 90 pagina's, Schets 160, 3D Vorm met oa Inventor Fusion 340, 2D Tekening 140, Samenstellingen 270, Plaatwerk 160, Ontwerpen met oa iLogic 255, Eindige Elementen berekeningen 155 en Inventor Studio, Vault en de Installatie beslaat 100 pagina’s.


ISBN: 978-90-72487-83-4

Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Uitgever: TEC / CADCollege te Nijmegen, Tel: 0031 (0)24-3565677

Prijs: € 59,50 (inclusief BTW, exclusief verzendkosten)

   
Inventor 2012 Lesboek TEC CadCollege

Leerboek en naslagwerk Inventor 2012, Computer Ondersteund Ontwerpen

Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang van de serie ‘Inventor, Computer Ondersteunend Ontwerpen’ uitgegeven. Dit jaar zijn belangrijke aanvullingen opgenomen in het boek die betrekking hebben op de nieuwe mogelijkheden van Inventor 2012, zoals speciale hoofdstukken over kunststoffen en Inventor Fusion. Maar ook onderwerpen als styles en templates, Vault, skeletmodeleren, iLogic, adaptiviteit en plaats-, maat- en vormvarianten worden ook onder de loep genomen.

Het boek Inventor 2012 wordt getypeerd door haar gebruiksgemak. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl, waarbij de auteur veel gebruik maakt van voorbeelden en illustraties. Stap voor stap leert u alle onderwerpen. De teksten zijn bovendien van Nederlandse oorsprong. Het boek hanteert dan ook Nederlandse tekennormen. Ook bevat dit gebonden boek werktuigbouwkundige achtergrondinformatie en handige tips. Een echte aanrader voor de beginnende en (ver)gevorderde Inventor gebruiker.

Het boek is opgebouwd uit negen delen en bevat in totaal 1680 pagina’s. Het hoofdstuk Inventor in Vogelvlucht en Projecten beslaat uit 90 pagina's, Schets 160, 3D Vorm met oa Inventor Fusion 340, 2D Tekening 140, Samenstellingen 270, Plaatwerk 160, Ontwerpen met oa iLogic 255, Eindige Elementen berekeningen 155 en Inventor Studio, Vault en de Installatie beslaat 100 pagina’s.


ISBN: 978-90-72487-69-8

Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Uitgever: TEC / CADCollege te Nijmegen, Tel: 0031 (0)24-3565677

Prijs: € 59,50 (inclusief BTW, exclusief verzendkosten)


   
Inventor 2011 Lesboek TEC CadCollege

Leerboek en naslagwerk Inventor 2011, Computer Ondersteund Ontwerpen

Het boek Inventor 2011 wordt getypeerd door haar gebruiksgemak. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl, waarbij de auteur veel gebruikmaakt van voorbeelden en illustraties. De teksten zijn bovendien van Nederlandse oorsprong. Het boek hanteert dan ook Nederlandse tekennormen. Daarnaast is gekozen bij de indeling van het boek voor een tweedeling: de Nederlandse functies en begrippen zijn terug te vinden in de inhoudsopgave, de Engelse commandonamen in de index. Deze logische verdeling zullen u tijd besparen en uw werk vergemakkelijken.
Ook bevat dit gebonden boek werktuigbouwkundige achtergrondinformatie en handige tips. Een echte aanrader voor de beginnende en (ver)gevorderde Inventor gebruiker.

Topdown-ontwerpmethodiek

Het bijzondere van Inventor is, dat het gericht is op de functie van het ontwerp en niet, zoals bij de Solid Modelers van de eerste generatie, op het modelleren alleen. Zo schetst u met Inventor een aantal hartlijnen en verandert u deze schets met een druk op de knop naar een frame, een stangenmechaniek of een constructie van plaatwerk. De uitwerking naar uitslagen, zaag- of snijtekeningen wordt door het programma gedaan. Veel vergelijkbare programma's bieden alleen functionaliteit om een ruimtelijk model op te bouwen. Deze Topdown-ontwerpmethodiek van Inventor is door het hele boek verwerkt. U vindt de verschillende modelleringstechnieken terug bij hoofdstukken over kunststoffen, frames, plaatwerk en in de meer algemene hoofdstukken.

Modellerings- en ontwerptechnieken

Inventor ondersteunt niet alleen de modelleringstechnieken van het variantenontwerpen en het skeletontwerpen, maar ook hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om methodisch het beste ontwerp te vinden. Zo kunt u met de Design Accelerator snel een mechaniek van tandwielen, lagers en assen opzetten en deze daarna weer snel omzetten naar een stangenmechaniek. U kunt een ontwerp doorrekenen en via een parameterstudie optimaliseren. Het methodisch ontwerpen, de Design Accelerator, Content Center, Eindige elementenmethode en optimalisatietechnieken worden allemaal in het boek behandeld.


ISBN: 978-90-72487-74-2

Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Uitgever: TEC / CADCollege te Nijmegen, Tel: 0031 (0)24-3565677

Prijs: € 59,50 (inclusief BTW, exclusief verzendkosten)

   
Inventor 2010 Lesboek TEC CadCollege

Leerboek en naslagwerk Inventor 2010, Computer Ondersteund Ontwerpen

Het Leerboek Inventor 2010 bevat naast de bekende informatie belangrijke toevoegingen. Alle onderwerpen zijn herzien en aangepast aan de nieuwe mogelijkheden van Inventor 2010. Frames en plaatwerk, gefreesde-, gedraaide-, gelaste- en kunststof onderdelen, worden uitgebreid behandeld. Deze onderwerpen zijn voorzien van handregels voor de ontwerper. Ook gevorderde functies maken deel uit van de stof zoals het skeletmodelleren of het modelleren van plaats-, maat- en vormvarianten, de koppeling met Excel of het tekeningbeheer met Vault. Verder worden specialistische zaken zoals het methodisch ontwerpproces, de sterkteberekening met behulp de Eindige Elementen Methode (FEA), de parameterstudie en optimalisatie onder de loep genomen. De aanpassingen vinden vooral plaats op basis van het uitgangspunt dat u niet alleen leert een 3D-programma te gebruiken maar vooral ook hoe u goedwerkende producten ontwerpt en tekeningen aanmaakt volgens Nederlandse normen.

Voor alle niveaus
Het 1400 pagina’s tellende leerboek is geschikt voor de beginner en expert. Het bevat honderden illustraties en afbeeldingen. De combinatie van theorie, geleide instructie en oefeningen is speciaal ontwikkeld voor de zelfstandige Inventor gebruiker. Daarbij wordt de starter voorzien van veel tips, illustraties en voorbeelden om zich de stof snel eigen te kunnen maken. De gevorderde Inventor gebruiker kan ook goed uit de voeten met het boek aangezien het naast de specialistische zaken die het boek aansnijdt, veel interessante achtergrondinformatie bevat. Het boek kan dan ook goed als naslagwerk gebruikt worden. Voor alle categorieën gebruikers geldt dat het boek bijzonder gebruiksvriendelijk is. Het van oorsprong Nederlandstalige boek gebruikt Nederlandstalige tekennormen en handregels die bij ons gebruikelijk zijn. De auteur hanteert de logische tweedeling in de zoekfuncties: Nederlandstalige bewerkingen en handelingen staan in de inhoudsopgave, de Engelse commandobenamingen in de index.

ISBN: 978-90-72487-60-5

Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Uitgever: TEC / CADCollege te Nijmegen, Tel: 0031 (0)24-3565677

Prijs: € 49,50 (inclusief BTW, exclusief verzendkosten)

   
Inventor 2009 Lesboek TEC CadCollege

Leerboek en naslagwerk Inventor 2009, Computer Ondersteund Ontwerpen

TEC / CAD College geeft in Nederland en België het standaard leerboek uit voor Inventor en AutoCAD. Voor Inventor komt TEC uit met een leerboek voor versie 2009. Dit complete boek wordt uitgegeven in een hardcover en maakt deel uit van de serie Computer Ondersteund Ontwerpen. Er zijn belangrijke aanvullingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie 2008. Alle basisfuncties van het werktuigbouwkundig CAD ontwerpen worden uitgebreid behandeld met ondermeer ook frames, plaatwerk- en lassen. Gevorderde onderwerpen zoals Vault, Styles en templates, adaptiviteit, maat- en vormvarianten en skeletmodellering worden onder de loep genomen. Maar ook specialistische zaken als sterkteberekening maken met behulp de Eindige Elementen Methode (FEA). En natuurlijk komen ook alle specifieke vernieuwingen van deze nieuwe versie 2009 aan bod, waaronder de sterk verbeterde koppeling met AutoCAD.

Deze nieuwe uitgave over Inventor is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen. De auteur leidt bij het CAD College van TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs op in Inventor en AutoCAD en verzorgt tevens de HBO-opleidingen hiervoor. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux. De nieuwe uitgave over Inventor 2009 is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek en naslagwerk met daarmee ook Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD-tekentechnieken, zowel de basiskennis als ook gevorderde en specialistische mogelijkheden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich uitstekend voor zelfstudie.

 

ISBN: 978-90-72487-60-5

Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Uitgever: TEC / CADCollege te Nijmegen, Tel: 0031 (0)24-3565677

Prijs: € 49,50 (inclusief BTW, exclusief verzendkosten)

   
Inventor 2008 Lesboek TEC CadCollege

Leerboek en naslagwerk Inventor 2008, Computer Ondersteund Ontwerpen

Ontwerpen en tekenen: Het boek is uitgebreider dan de vorige uitgave. Met dit boek leert u niet alleen een 3D programma gebruiken, maar leert u vooral ook hoe u moet ontwerpen. Een van de nieuwe onderwerpen is het methodisch ontwerpproces. Deze wordt uitgebreid behandeld, zodat niet alleen mooie modellen, maar ook goed werkende producten ontworpen worden. Er wordt ingegaan op de modules Design Accelerator en Frame generator. Met deze modules wordt een ontwerp snel uitgewerkt in 3D modellen. Naast methodisch ontwerpen legt Boeklagen ook de nadruk op het belang van de tekenregels. Regels als, welk lassymbool gebruik je in welke situatie, hoe gebruik je arcering, hoe plaats je bemating, neemt hij dan ook en passant mee.
Instructie video via internet:
De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan. Een unieke manier van leren, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft, maar die ook voor de docent die met het boek lesgeeft een welkome verwijzing aan zijn studenten zal zijn.

Totaal aantal pagina’s 1200.

 

ISBN: 978-90-72487-56-8

Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Uitgever: TEC / CADCollege te Nijmegen, Tel: 0031 (0)24-3565677

Prijs: € 49,50 (inclusief BTW, exclusief verzendkosten)

 

Top Of Page TOP

 

Admin Pages
 Nederlands | English | Français