- Inventor Wizard Gallery -

RBR Motor

 

Model & Rendering by Franky Devaere

 

De RBR motor, betreft een motor met een patent pended aandrijfsysteem , ontworpen volgens de principes van engine balance (http://en.wikipedia.org/wiki/Engine_balance) en verwant aan de familie van luchtvaartmotoren zoals de radiaalmotoren, rotatiemotoren, bi-rotatiemotoren en de automotoren zoals de Wankel-draaizuigermotoren. In de luchtvaartindustrie gebruiken radiaalmotoren, rotatiemotoren en bi-rotatiemoten hoofdzakelijk hetzelfde aandrijfmechanisme voor het produceren van rotatie, koppel en vermogen aan een uitgaande as.

In een cirkelvorm rondom de centrale krukas zijn radiaal cilinders opgesteld waarin zuigers bewegen die via drijfstangen scharnierend aan een gemeenschappelijk krukplaat zijn bevestigd.

Eén drijfstang is vast verbonden met deze krukplaat. Relatieve rotatie van de krukas met zijn deel uitmakende excentrische krukplaat resulteren ten opzichte van de radiaal geplaatste cilinders in een nutatie van de krukplaat en bewerkstelligt een sequentiële heen en weer gaande beweging van de zuigers.

 

info: http://www.wix.com/devaere/radial-bi-rotary

 

 

 

rbr motor

rbr motor

rbr motor

rbr motor

rbr motor 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Top Of Page TOP

 

Admin Pages
 Nederlands | English | Français