- Geschiedenis -

Ontstaan van Inventor Wizard: mei 2004

Inventor Wizard 2004Inventor Wizard is van start gegaan in mei 2004 als een hobby van Stefaan Boel.

Stefaan zocht een manier om zijn eigen designs ook aan collega's en vrienden te tonen zonder steeds maar te moeten mailen. Hij kwam op het idee om deze op het internet te plaatsen. Hiervoor maakte hij gebruik van zijn gratis webruimte die hij van zijn provider ter beschikking kreeg.

Stefaan was toen al een vaste waarde bij verschillende Autodesk Inventor forums. Wat hem opviel is dat vele vragen steeds terugkwamen en dat veel gebruikers bepaalde truckjes niet kenden, waardoor hun werk anders veel eenvoudiger had gekund. Hij heeft hierop ingespeeld, en voorzag op zijn website een hoofdstukje Tips 'n Tricks. Regelmatig werden er nieuwe handigheidjes gepubliceerd en hiervoor kreeg hij al gauw heel wat waardering van Autodesk Inventor gebruikers. Kort daarna volgden andere onderwerpen de Tips 'n Tricks op, en werd de Hotnews pagina toegevoegd om de Inventor Wizard bezoekers met nog meer informatie te voorzien.

Wie Inventor Wizard regelmatig bezoekt komt altijd wel iets nieuws te weten!
Stefaan werd in de loop van 2006 benaderd door Jürgen Galba. Ook hij had een CAD sectie op zijn persoonlijke website, en wist van nog andere individuele CAD sites. Jürgen had de impact van een "Autodesk usergroup" in andere landen gezien, en miste iets soortgelijk op eigen bodem. Hij wou de verschillende initiatieven samenbrengen om iets "groters" te gaan ondernemen. Door te fuseren met Stefaan, kunnen we Inventor Wizard naar het volgende niveau brengen: Een Nederlandstalige Autodesk User Group, dit voor zowel Belgen als Nederlanders (en Zuid-Afrikanen, de Nederlandse Antillen, ...)
www.inventorwizard.be & www.inventorwizard.nl waren geboren!

 

Bekendmaking Inventor Wizard User Group: oktober 2006

Inventor Wizard 2006Op 10 oktober 2006 - tijdens de jaarlijkse Autodesk conferentie in Antwerpen - heeft Inventor Wizard haar officiële bekendmaking gemaakt als Autodesk User Group.

Inventor Wizard is uitgegroeid tot het portaal voor de Autodesk Inventor gebruiker, dit zowel voor de beginnende als voor de gevorderde gebruiker. Met de nieuwe site proberen wij nog dichter bij de Autodesk Inventor gebruiker te komen door de vereenvoudigde url, van een reeds bekende naam. Inventor Wizard heeft geen enkele commerciële bedoelingen, en rekent daarom ook geen lidgeld of bezoekersfee aan.

Inventor Wizard is in handen van Stefaan Boel en Jürgen Galba. Samen met de andere teammembers zorgen ze ervoor dat deze website vol nuttige informatie wordt gepompt en u steeds op de hoogte houdt van alle nieuwtjes. Aan de nieuwe site werden ook een paar extra onderwerpen toegevoegd, zoals de Gallery (waar u ook zelf ontwerpen kan tentoonstellen) & Books over de betere Autodesk Inventor boeken).

 

 

 

 

 

 

Lancering van IW3: november 2007

De volgende fase van Inventor Wizard wordt ingeleid, een totaal vernieuwde website! Een overgang die we kortweg "IW3" hebben genoemd. De bestaande website was destijds in een recordtempo gebouwd om de lancering van de Inventor Wizard User Group op de nationale Autodesk conferentie aan te kondigen. En omdat IW moest staan voor een kennisplatform, hadden we ingegeven op design en functionaliteit van die website, en meer aan de inhoud gewerkt. Inmiddels heeft ons publiek getoond dat - met inmiddels tot 5000 bezoekers per maand - er wel degelijk plaats is voor Inventor Wizard.

Daarom hebben we de vernieuwde website gebouwd met "stijl" en "technologie".

Omdat IW een wederkerend oord is geworden voor zovelen, wouden wij de website graag nog aangenamer en overzichtelijker maken. Het uitzicht van de pagina's moest attractiever worden, de navigatie overzichtelijker. Door de website op een ander platform te bouwen, hebben we Inventor Wizard ook toegankelijker gemaakt voor draagbare browsers. Maar ook inhoudelijk werd de site flink gevoed, de tips & tricks sectie werd aanzienlijk uitgebreid, en een nieuw hoofdtopic werd geïntroduceerd: de interviews.

 

We hopen met IW3, een volwaardig en volwassen portaal te worden.

 

Lancering van "Beyond Inventor Wizard...The Community": oktober 2009

Alweer een mijlpaal bereikt in de geschiedenis van Inventor Wizard! Met veel trots mag ik u onze Community voorstellen: Beyond... Inventor Wizard...The Community. Een hele mond vol natuurlijk, daarom zullen we het kortweg Beyond IW noemen.

 

En als we zeggen Beyond dan betekend dat ook veel verder dan we al tot nu toe gegaan zijn.
We doen er een Community bij in een volledig nieuw jasje, het is Beyond dus het is ook anders!

 

Beyond IW

Deze Beyond IW bevat o.a. een forum.
De bedoeling van dit forum is om veel vlotter op jullie vragen te kunnen beantwoorden (en er geen ééntje te laten verloren gaan) maar ook anderen die een antwoord op uw vraag hebben de kans te geven hun kennis te delen!
Heb je dus een vraag, plaats ze gewoon op het forum.
Verder kun je vrij discussiëren in onze roddelhoek over éénder welk onderwerp of zelfs over een onderwerp dat we gepubliceerd hebben op de Hotnews pagina. Zonder grenzen!

Daarnaast kun je natuurlijk collega designers ontmoeten, vrienden maken, berichten versturen, video's bekijken van Tips 'n Tricks of knappe ontwerpen, gebeurtenissen op de agenda bekijken, cadeaus versturen ... alles wat een community nodig heeft!

Al dit is volledig gratis natuurlijk, u hoeft er geen subscription voor te hebben of van mij part niet eens Inventor of AutoCAD in uw bezit hebben (alhoewel dat handig kan zijn) :)

Surf naar Beyond IW: link
u aarzelt niet? schrijf u dan onmiddellijk gratis in: link

 

Inventor Wizard Conference: november 2011

Op donderdag 17 november 2011 organiseerde Inventor Wizard voor de eerste keer in haar geschiedenis een Inventor Wizard User Conference” in België. Met ongeveer 100 deelnemers en veel vraag voor een vervolg, waren we zelf overweldigd door deze dag. Of dit nog een gevolg zal krijgen kunnen we niet bevestigen, noch ontkennen :-)

Uiteindelijk hebben we een samenwerkingsverband gevonden met Autodesk Benelux, en werd het event omgedoopt naar de "Inventor Academy" die in 2012 en 2013 zowel in België en Nederland plaatsvond.

 

Foto's van de events kan men vinden op onze facebook pagina: 2011 - 2012 - 2013

 

Inventor Academy2012

 

Inventor Wizard brengt een Inventor Basis Lesboek uit: Oktober 2013

Inventor 2011 - 2014 Lesboek In dit Inventor basisboek worden de grondbeginselen van het 3D ontwerpen aangeleerd. Men leert de basisvaardigheden door middel van een aantal samenhangende oefeningen terwijl men een volledig 3D themaproject uitwerkt in verschillende fases: vormgeven van onderdelen, opbouwen van een samenstelling tot een virtueel prototype en productie van 2d tekeningen.
Na het doorlopen van deze module kent men de:
- terminologie en het werkingsconcept van Inventor
- globale mogelijkheden van de 3D software
- belangrijkste instellingen om het programma naar zijn wensen aan te passen

Dit boek is opgesplitst in twee delen en inzetbaar voor meerdere Inventor versies, waardoor het minder snel haar waarde verliest nadat de software een nieuwe release heeft gekregen. Nieuwe of gewijzigde commando's zijn uitdrukkelijk per versie vermeldt.
DEEL1: een naslagwerk in 10 hoofdstukken voor de basisuitleg; boordevol met trips 'n tricks, richtlijnen en werkmethodieken die u zo snel mogelijk op weg helpen.
DEEL2: een lesboek met een uitgeschreven stappenplan in 7 hoofdstukken, die de opbouw van de ontwerpoefeningen volledig begeleidt. Bevat 30 detailtekeningen voor de ontwerpopdracht.

 

ISBN 978-90-82123-90-6

Auteur: Jürgen Galba, Stefaan Boel, Lambertus Oosterveen, Gerrit De Roeck

Uitgever: Gemina Publishing te Gent, Tel: 0032 (0)473444394

Prijs: € 36,00 (inclusief BTW, exclusief verzendkosten)

Bestellen kan via email op .

 

Toekomst

Wat de toekomst brengt is natuurlijk moeilijk te voorspellen, er zullen waarschijnlijk wel nog extra thema's worden gestart.
Hopelijk komen er ook nog enkele extra teammembers bij, om een nog beter Inventor Wizard te worden. Hoe groot, en hoe goed we gaan worden, dat hangt volledig van u, de bezoeker af!

Wij hopen u hier dagelijks te begroeten!

 

Het Inventor Wizard Team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top Of Page TOP

 

Admin Pages
 Nederlands | English | Français