- Tips 'n Tricks -

Assembly: resistance is futile

 

 

Parts in een samenstelling aan en uitzetten met Excel 4.16 Parts in een samenstelling aan- en uitzetten met Excel

In de deze Tips 'n Tricks zult u leren hoe men Parts in een samenstelling aan en uit kan zetten gebruik makend van Excel.

 

Herdefinieer het Isometrisch zicht in je model 4.15 Flexible vs. adaptive: bewegingsvrijheid van een subassy

Een vrij bewegende cilindersamenstelling moet worden ingebouwd in een grotere samenstelling. Eénmaal ingebouwd wordt de subsamestelling echter een star geheel. Met de optie "flexibe" of "adaptive" kan men de bewegingsvrijheid terug vrijgeven.

 

Herdefinieer het Isometrisch zicht in je model 4.14 Sneltoetsen voor het constrainen

Iedereen kent de standaard manier om constrains te plaatsen tussen 2 onderdelen. In Inventor kun je echter ook met behulp van sneltoetsen constrainen! Kortom de MATRIXS schortcuts!

 

Animate Screen: automatisch ronddraaien van part of assy Hoe maak je een werkende ketting 4.13 Sneller constrainen van onderdeel via iMates (bv. o-ring)

Bepaalde onderdelen zoals bijvoorbeeld een O-ring kun je niet met één constraint vast leggen. Dat word al snel vervelend als je diezelfde onderdelen dagelijks gebruikt. Heb je hetzelfde probleem? Lees dan snel verder, misschien kan deze manier van werken ook voor u een oplossing zijn!

In bijlage kunt u ook het onderdeel downloaden.

 

Isoleer onderdelen bij constraint conflicten 4.12 Isoleer onderdelen bij constraint conflicten

Als men een conflict bemerkt met een constraint, is het niet altijd even eenvoudig om de betrokken componenten terug te vinden waarop de constraint is geplaatst. In deze tip n’ trick leggen we uit hoe men deze componenten kan isoleren, zodat men alle aandacht kan toespitsen op die onderdelen die het probleem veroorzaken.

 

Herdefinieer het Isometrisch zicht in je model 4.11 Herdefinieer het Isometrisch zicht in je model

Soms gebeurt het dat het Isometrisch niet staat zoals men dat had gewenst. Dit kun men aanpassen met een kleine ingreep.

 

Animate Screen: automatisch ronddraaien van part of assy 4.10 Animate Screen: automatisch ronddraaien van part of assy

Hier wordt uitgelegd hoe men het part of assy automatisch kunt laten ronddraaien, leuk als screensaver wanneer men even een pot koffie gaat halen...

 

Hoe maak je een werkende ketting Hoe maak je een werkende ketting 4.9 Hoe maakt men een werkende ketting?

Deze tip legt uit hoe men een werkende ketting kan maken, die d.m.v. een drive constraint volledig ronddraait!

In bijlage kunt u ook de assembly donwloaden.

 

Bewegingen simuleren door koppelen parameters 4.8 Bewegingen simuleren door koppelen parameters

Na het invoeren van de contact solver in Inventor is de mogelijkheid voor simulaties al sterk uitgebreid. Toch heeft het zijn beperkingen...

 

Hoe beperk je de een rechtlijnige beweging 4.7 Hoe beperk je de een rechtlijnige beweging?

De bedoeling van deze trick is om een zuiger te beperken in zijn beweging. Dit is namelijk niet mogelijk d.m.v. constraints. Maar kan wel via een omweggetje.

 

Hoe maak ik een beweegbare veer4.6 Hoe maak ik een beweegbare veer?

Deze handleiding toont je hoe je d.m.v. gebruik te maken van adaptiviteit en het koppelen van parameters aan je features een veer kunt laten bewegen naargelang de positie van 2 blokjes.

 

Suppressen van componenten in een samenstelling - wat is het nut, hoe doe je het 4.5 Suppressen van componenten in een samenstelling - wat is het nut, hoe doe je het

Vanaf IV11 heeft u de mogelijkheid om parts en assemblies te suppressen. Op deze manier haalt u de desbetreffende parts en assemblies uit het geheugen, deze bevordert de snelheid.

 

Snel kopieren van parts / subassy’s in een assembly 4.4 Snel kopieren van parts / subassy’s in een assembly

Vind je het niet vervelend als u steeds op Place Component moet klikken om dan te zoeken naar een part of subassy die u reeds eerder in die assembly hebt geplaatst? Het kan veel sneller! Een truckje uit de oude doos...

 

Hoe verander je de grootte van een workplane in een assy 4.3 Hoe verander je de grootte van een workplane in een assy?

Het is je waarschijnlijk al eens voorgevallen dat je een workplane hebt geplaatst in je assembly en die te klein wordt weergegeven. Je hebt dan waarschijnlijk geprobeerd het workplane te selecteren en de hoekpunten uit te rekken. Dut lukt echter niet! Hoe gaat dit dan wel?

 

Hoe vind je een conflict gevende constraint 4.2 Hoe vind je een conflict gevende constraint?

Wanneer je een grote assembly hebt is het soms moeilijk om een constraint die een conflict genereert terug te vinden. Je moet immers alles gaan expanderen om de onderliggende constraints te vinden. Dit is heel wat werk en kan veel sneller!

 

3D Connexion
3D Connexion

 

CADJOBS

 

AUGI


AUGI

Autodesk User Group International

 

TEC CAD COLLEGE
TEC CAD COLLEGE

 

Advertensie

 

 

Plaats uw advertensie hier - voor details.

 

 

 

Inventor Basis Lesboek
Inventor Wizard Lesboek
Klik hier voor meer info

 

 

Ik kan een part niet adaptief maken in mijn assembly, hoe komt dit 4.1 Ik kan een part niet adaptief maken in mijn assembly, hoe komt dit?

Het kan voorvallen dat wanneer je een part in een assembly plaats en je wenst deze adaptief te maken dat je deze optie niet kunt opzetten. Maar hoe komt dit en hoe kan ik dit oplossen?

 

 

Top Of Page TOP

 

Admin Pages
 Nederlands | English | Français