- Tips 'n Tricks -

Drawing: Well, somebody needs to make them

 

 

Verplaats de oorsprong 5.20 Verplaats de oorsprong

Als men een ontvouwing heeft van een plaat, en deze heeft geen rechte hoeken, zal men merken dat men de oorsprong, (voor ponsmachines) niet op de juiste plaats kan zetten...

 

Hoe update mijn tekeningen naar een nieuwe drawing template 5.19 Hoe update mijn tekeningen naar een nieuwe drawing template

Heeft men zonet een nieuw logo ontwikkeld voor uw firma, wenst men de titelhoek of sketched symbols ook in de oude tekeningen toe te voegen?
Dit kan men heel snel doen met de Drawing Resource Transfer Wizard!

 

Resetten van de measure functie 5.18 Vergrendel uw detailzichten

Wist u dat een detail zicht ook kan vergrendeld worden aan de view waarvan je deze aangemaakt hebt? De meeste vergeten deze functie, en komen soms op deze manier voor verassingen te staan als het model is aangepast.

 

Hoe maak ik views onzichtbaar? 5.17 Hoe maak ik een aanzicht (=view) onzichtbaar?

Vanaf Inventor 2008 heeft men de mogelijkheid gekregen om een view onzichtbaar in te stellen. Voorheen moest men een aanzicht plaatsen om er een andere van af te leiden. Wou men deze base view niet op de tekening, kon men deze alleen maar buiten de tekeningkader te slepen.

 

Roteer geplaatste zichten 5.16 Roteer geplaatste zichten

Doordat een onderdeel of samenstelling van beginaf ongunstig georiënteerd werd tov de positieve XY assen, zal het component - wanneer er een aanzicht op tekening van gemaakt wordt - eveneens niet liggen zoals gehoopt. Wanneer een aanzicht niet goed georiënteerd ligt op de tekening, dan kan men dit nog corrigeren door het aanzicht te verdraaien.

 

Resetten van de measure functie 5.15 Verander de property van je balloons

Hoe kan men het cijfer in je balloons aanpassen naar een naam of een tekening nummer. Deze tip legt het stap voor stap uit.

Hoe plaats je een maat op een intersectie 5.14 Hoe plaats je een maat op een intersectie?

Je weet niet hoe je een maat op een intersectie plaatst? Kijk dan hier eens!

 

Hoe plaats je een centerlijn van een Sweep gemaakt met een Spline of 3D sketch 5.13 Hoe plaats je een centerlijn van een Sweep gemaakt met een Spline of 3D sketch?

Wanneer je een Sweep gemaakt hebt van een Spline of 3D sketch lijn dan is het onmogelijk om een centerlijn te plaatsen in je 2D tekening.
Via een kleine omweg lukt dit wel!

 

Hoe plaats je het zwaartepunt in een 2D tekening 5.12 Hoe plaats je het zwaartepunt in een 2D tekening?

Soms kan het handig zijn om het zwaartepunt van een model weer te geven op de tekening. Hierbij wordt een manier uitgelegd hoe je dit eventueel kan doen.

 

Defer Update 5.11 Uitschakelen van de automatische update van een tekening

Autodesk Inventor geeft je de optie om de update van een drawing uit te zetten. Op deze manier kun je de toestand van tekeningen (tijdelijk) invriezen.

 

Hoe verander je parts naar een andere layer 5.10 Hoe verander je parts naar een andere layer?

Stel je wil één of meerdere parts op een andere layer zetten maar dat lukt enkel met lijnen! Moet ik dan eerst alle lijnen gaan selecteren? Nee, dit lukt wel, kijk maar...

 

Hoe kan je een section view maken zonder eerst een base view te plaatsen 5.9 Hoe kan je een section view (doorsnede) maken zonder eerst een base view te plaatsen?

Als je een section view wenst te plaatsen dan zal normaal eerst een base view maken en dan een section view toepassen op dit base view. Maar het kan korter, met één view als resultaat!

 

Advertensie

 

 

Plaats uw advertensie hier - voor details.

 

 

 

TEC CAD COLLEGE
TEC CAD COLLEGE

 

AUGI


AUGI

Autodesk User Group International
 

Hoe hang je parameters aan een stukslijst 5.8 Hoe hang je parameters aan een stukslijst?

Het kan heel handig zijn om een bepaalde parameter in je stuklijst te hebben. Denk maar aan de buitenmaten van een stuk of de dikte van een sheet metal, enz. Leuk is het dan ook als je die dikte van een sheet metal veranderd deze dan ook in je partslist wordt bijgewerkte.

 

Hoe verander je heel snel het aantal rangen na de komma van een maat 5.7 Hoe verander je heel snel het aantal rangen na de komma van een maat?

Hier wordt uitgelegd hoe je heel snel het aantal rangen na de komma van een maat veranderd.

 

Uitlijnen van een tekst in 2D tekeningen 5.6 Uitlijnen van een tekst in 2D tekeningen

Even uitleggen hoe je de tekstvakken die je op een 2D tekening zet kunt uitlijnen t.o.v. elkaar.

 

Hoe bij een section view bepaalde stukken niet laten doorsnijden 5.5 Hoe bij een section view bepaalde stukken niet laten doorsnijden

We bespreken hoe je op een section view bepaalde delen niet laat doorsnijden, denk maar aan bouten, moeren of volledige of subassy's!

 

Plaats tekst onder een hoek5..4 Plaats tekst onder een hoek

Hier wordt uitgelegd hoe je een tekst onder een bepaalde hoek kunt plaatsen, standaard kan dit enkel met 90° verdraaiing maar het kan anders waardoor je eender welke hoek kunt instellen!

 

Hoe hang je een extra pijl aan een balloon of leader text 5.3 Hoe hang je een extra pijl aan een balloon of leader text?

Een korte tip wanneer je aan een balloon of leader text nog één of meerdere extra pijlen wilt hangen.

 

Hoe splits ik een stuklijst in meerdere lijsten 5.2 Hoe splits ik een stuklijst in meerdere lijsten

Soms is het gewenst om je stuklijst in meerder lijsten op te splitsen, we leggen je uit hoe je dit kan doen.

 

Hoe koppel ik een section view los van een base view 5.1 Hoe koppel ik een section view los van een base view

Wanneer je een section view plaatst dan zal deze vast hangen aan je base view, er zijn 2 manieren om dit op te lossen.

 

 

 

Top Of Page TOP

 

Admin Pages
 Nederlands | English | Français